My Blog List

Translate

 • PANAS

  Friday, 27 April 2018

  Norway Cadang Haramkan Laungan Azan Di Oslo  Seorang ahli politik Norway menyatakan bahawa beliau tidak peduli tentang hak asasi manusia dan mahu laungan azam di negara itu diharamkan.

  Jon Helgheim yang merupakan jurucakap imigresen untuk Parti Kemajuan, salah sebuah parti dalam kerajaan campuran Norway berkata, penduduk Norway memerlukan suasana ‘tenang dan se­nyap’. Beliau turut menolak hujah bahawa larangan laungan azan adalah bertentangan dengan Konvensyen Hak Asasi Manusia Eropah.

  “Saya tidak peduli apa yang dikatakan dalam undang-undang hak asasi tentang ini,” katanya kepada akhbar tempatan, Vart Land baru-baru ini.

  Desakan serupa sebelum ini termasuk oleh pemimpin Parti Kemajuan sendiri, Carl Hagen dihalang Kementerian Keadilan berdasarkan konvensyen hak asasi tersebut.

  Dalam pada itu, cawangan parti itu di daerah Buskerud, barat Oslo akan mengundi usul larangan laungan azan dalam satu mesyuarat pada hujung minggu ini. Mesyuarat itu bermatlamat untuk memutuskan sama ada usul pengharaman tersebut akan dijadikan polisi rasmi Parti Progresif.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Item Reviewed: Norway Cadang Haramkan Laungan Azan Di Oslo Rating: 5 Reviewed By: Samurai Biru
  Scroll to Top