My Blog List

Translate

 • PANAS

  Thursday, 29 June 2017

  'Lineage 2: Revolution Bbest' Gila!'


  Netmarble, sebuah nama yang tidak asing lagi di dalam dunia permainan kasual di telefon pintar, mereka banyak memperkenalkan judul permainan yang sangat menarik untuk diteroka remaja yang gemar di dalam genre Role Playing Game (RPG). 

  Terkini, mereka mengeluarkan satu lagi judul baru yang dinantikan sekian lama oleh peminat setia mereka. Bertajuk LINEAGE 2: REVOLUTION, ia diadaptasi daripada permainan komputer yang terkenal iaitu siri Lineage yang mempopularkan genre Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG).

  Permainan ini membawakan corak permainan MMORPG yang kini boleh dimainkan dengan hanya memerlukan telefon pintar anda! Sangat menarik bukan? Ia terdapat banyak ciri MMORPG seperti berikut. Netmarble memberikan empat pilihan kelas yang menarik untuk dimainkan.

  Human: 

  Dengan berbekalkan baju kebal berperisai yang kuat, HUMAN lebih sesuai dimainkan sebagai Tanker kerana nilai nyawa mereka yang tinggi untuk memerangi musuh. Mereka akan selalu berada di barisan hadapan lawan untuk menyedut semua ‘damage’ yang dikenakan.

  Elf: 

  Watak yang mempunyai telinga yang panjang ini sering mendapat perhatian ramai kerana karisma yang menarik, Elf lebih sesuai dimainkan sebagai pemanah yang menyerang daripada jarak jauh menggunakan sebuah busur dan anak panah untuk memastikan musuh tidak dapat mendekati mereka.
  Dark Elf:

  Mempunyai latar belakang yang ‘dark’ dan misteri, mereka menghancurkan musuh mereka menggunakan ilmu hitam yang diwarisi oleh nenek moyang mereka.

  Karakter ini sesuai dimainkan sebagai ‘damage dealer’ yang menggunakan pedang berkembar sebagai senjata mereka untuk memerangi musuh. Dark Elf juga dikatakan mempunyai serangan yang paling tinggi antara semua kelas ini.

  Dwarf:

  Si kecil ini kedengaran seperti sebuah karakter yang lemah berdasarkan perwatakan mereka. Jangan tertipu kerana senjata kapak yang dibawa mereka mampu menghancurkan lawan mereka dalam sekelip mata sahaja.

  Dwarf juga dilihat mampu menjadi Tanker kerana nilai nyawa mereka yang tinggi seperti Human. Netmarble juga memperkenalkan sistem tugasan yang tidak asing lagi dalam dunia MMORPG. 

  Tugasan harian 

  ‘Quest’ ini memerlukan pemain menyelesaikan tugas yang diberikan untuk mendapat ganjaran menarik. Sistem ini juga akan ‘reset’ setiap hari jadi tugasan baru dan pemain perlu menyelesaikan semua tugasan itu pada hari itu untuk memungut semua ganjaran yang diberikan. 

  Tugasan mingguan

  Seperti tugasan harian, pemain perlu menyelesaikan tugasan yang diberikan setiap minggu dengan ganjaran yang lebih menarik ditawarkan kepada pemain.

  Tugasan utama 

  Ia lebih ditekankan dengan tugasan yang diberikan mengikuti jalan cerita ‘game’ itu. Pemain akan mara ke hadapan menerusi tugasan ini bermula dari awal sehingga ke penghujung permainan. Ia memaparkan jalan cerita menarik untuk diikuti oleh pemain.

  Netmarble juga menyediakan banyak fungsi yang dinikmati oleh pemain di versi komputer kepada pemain di versi telefon pintar. Antaranya seperti berikut.

  Pencapaian 

  Seiring dengan versi Lineage di platform komputer, pemain akan mendapat ganjaran sekiranya berjaya menyelesaikan tugasan yang diberikan seperti membunuh 5,000 makhluk, menggunakan posyen nyawa sebanyak 100 kali dan sebagainya.

  Arena

  Terdapat juga pemain lawan pemain (PVP) yang diperkenalkan di dalam permainan ini yang mana mereka harus berlawan dengan pemain lain untuk menaikkan ranking sekali gus menempa nama di arena tertinggi. Hadiah yang lumayan juga diberikan kepada mereka yang layak.

  Guild 

  Ciri ini tidak asing lagi bagi mereka yang bermain genre MMORPG di mana pemain perlu menubuhkan sebuah kumpulan yang mempunyai ramai anggota untuk bersama-sama membina sebuah pasukan yang kuat.

  Mereka juga perlu bersaing bersama dengan puak lawan yang lain bagi mempertahankan nama mereka di ranking puak terhebat. Ia melahirkan persaingan yang sihat di antara pemain untuk membina satu pasukan yang kuat!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Item Reviewed: 'Lineage 2: Revolution Bbest' Gila!' Rating: 5 Reviewed By: Samurai Biru
  Scroll to Top