My Blog List

Translate

 • PANAS

  Wednesday, 30 May 2018

  OKU Lemas Dalam Loji  LELAKI Orang Kurang Upaya (OKU) dipercayai lemas di loji Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS), Jalan Teluk Likas, Kota Kinabalu, semalam, ditemui awal pagi tadi, namun disahkan sudah meninggal dunia. 

  Mayat Sharif Zul Basil Sharif Banin, 39, ditemui pada 7.36 pagi oleh pasukan bomba dan penyelamat yang melakukan operasi mencari mangsa di kawasan itu. Ketua Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, Khatizah Rahaban berkata, operasi mencari dan menyelamat mangsa masuk hari kedua bermula 7 pagi tadi.

  "Ketika operasi mencari dilakukan, komander operasi melaporkan ternampak satu objek seperti kepala mangsa di permukaan air sebelum disahkan ia adalah mayat mangsa yang lemas. Mayat ditemui kira-kira 10 meter daripada mangsa dipercayai hilang," katanya ketika dihubungi, hari ini.

  Khatizah berkata, mayat mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut. "Operasi mencari dan menyelamat mangsa kemudian ditamatkan pada 7.53 pagi," katanya. Semalam, NSTP melaporkan mangsa dikhuatiri lemas selepas tergelincir dan terjatuh ke dalam tasik loji berkenaan ketika memukat bersama dua rakannya di loji terbabit. LELAKI Orang Kurang Upaya (OKU) dipercayai lemas di loji Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS), Jalan Teluk Likas, Kota Kinabalu, semalam, ditemui awal pagi tadi, namun disahkan sudah meninggal dunia. Mayat Sharif Zul Basil Sharif Banin, 39, ditemui pada 7.36 pagi oleh pasukan bomba dan penyelamat yang melakukan operasi mencari mangsa di kawasan itu. Ketua Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, Khatizah Rahaban berkata, operasi mencari dan menyelamat mangsa masuk hari kedua bermula 7 pagi tadi. "Ketika operasi mencari dilakukan, komander operasi melaporkan ternampak satu objek seperti kepala mangsa di permukaan air sebelum disahkan ia adalah mayat mangsa yang lemas. "Mayat ditemui kira-kira 10 meter daripada mangsa dipercayai hilang," katanya ketika dihubungi, hari ini. Khatizah berkata, mayat mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut. "Operasi mencari dan menyelamat mangsa kemudian ditamatkan pada 7.53 pagi," katanya. Semalam, NSTP melaporkan mangsa dikhuatiri lemas selepas tergelincir dan terjatuh ke dalam tasik loji berkenaan ketika memukat bersama dua rakannya di loji terbabit.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Item Reviewed: OKU Lemas Dalam Loji Rating: 5 Reviewed By: Samurai Biru
  Scroll to Top