My Blog List

Translate

 • PANAS

  Thursday, 28 September 2017

  Asyik Swafoto, Rakan Lemas Di Belakang  KETIKA sekumpulan remaja sibuk bergaya swafoto di sebuah kolam di Bangalore, India, seorang rakan mereka lemas tanpa disedari mereka. Dalam kejadian Ahad lalu, kumpulan kadet dari Kolej Kebangsaan di Bangalore itu mandi di sebuah kolam berhampiran kuil pada waktu rehat ketika menyertai lawatan. 

  Menurut portal berita India, termasuk India Today dan NDTV, Mereka kemudian berkumpul untuk swafoto namun tidak menyedari rakan, G Vishwas, 17, mengalami kesukaran di belakang sehingga lemas dan detik akhir sebelum mangsa lemas terakam dalam gambar mereka.

  Kumpulan pelajar itu kemudian meninggalkan kolam itu tanpa menyedari mangsa tiada bersama mereka. Keluarga mangsa yang berang dengan kejadian itu mengadakan protes di luar kolej mendakwa guru yang ditugaskan menjaga kumpulan berkenaan cuai.

  Bagaimanapun, kumpulan pelajar itu dikatakan tidak mengendahkan papan tanda melarang orang ramai berenang di kolam berkenaan. Pihak pengurusan kolej berjanji menyiasat kejadian itu selain mengambil tindakan disiplin terhadap kakitangannya jika didapati bersalah.

  Rakan Vishwas, A Sumanth A berkata, mereka hanya menyedari mangsa tiada selepas tiba di kuil bertemu pelajar lain. “Pada masa sama, seorang rakan menyemak gambar swafoto yang diambil tadi dan baru menyedari Vishwas,” katanya.

  Mereka memaklumkan guru, namun ketika itu sudah sejam berlalu dan Vishwas gagal dikesan sehinggalah mayatnya ditemui pasukan pencari.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Item Reviewed: Asyik Swafoto, Rakan Lemas Di Belakang Rating: 5 Reviewed By: Samurai Biru
  Scroll to Top