My Blog List

Translate

 • PANAS

  Friday, 27 January 2017

  Rakan Strategik Proton Diumum April  Proton Holdings Berhad (Proton) berharap dapat mengumumkan rakan strategik asingnya pada April ini atau selewat-lewatnya akhir Jun depan. Ketua Pegawai Eksekutifnya Datuk Ahmad Fuaad Kenali berkata, setakat ini, tiga syarikat sudah disenarai pendek dan sedang menjalankan proses sewajarnya membabitkan Proton. 

  Beliau bagaimanapun enggan mengesahkan atau memberi sebarang petunjuk berhubung identiti ketiga-tiga syarikat automotif berkenaan atau negara asal masing-masing. “Ini adalah satu transaksi sukar bagi sebuah industri kompleks yang sudah semestinya akan mengambil masa sebelum perjanjian tercapai,” katanya.

  Beliau berkata demikian pada sidang media selepas Proton menerima akreditasi sebagai pusat sehenti program Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) yang diiktiraf Kementerian Sumber Manusia dan Jabatan Pembangunan Kemahiran bagi tujuan latihan kemahiran dalam bidang automotif.

  Majlis itu disempurnakan Menteri Sumber Manusia Datuk Seri Richard Riot Jaem. Hadir sama Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Proton Datuk Md Radzaif Mohamed. Ahmad Fuaad berkata, Proton dijangka menerima cadangan lengkap daripada pihak berkenaan mulai Februari ini dan akan membuat pengumuman selepas pemilihan akhir dilakukan.

  “Mungkin juga kami perlu mengadakan rundingan lanjut sebelum membuat keputusan muktamad. Namun, diharapkan majlis menandatangani (persetujuan) itu dapat dilakukan sebelum akhir separuh pertama tahun ini,” katanya.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 comments:

  Post a Comment

  Item Reviewed: Rakan Strategik Proton Diumum April Rating: 5 Reviewed By: Samurai Biru
  Scroll to Top